Ontdek Hoe Lichtbak Gevelreclame Jouw Bedrijf Onmiddellijk een Professionele Uitstraling Geeft

Lichtbak gevelreclame trekt meteen de aandacht en zorgt ervoor dat onze zaak opvalt in de drukke straten. Het is een krachtige manier om onze merkboodschap dag en nacht zichtbaar te maken. Maar wat maakt lichtbakken zo effectief en waarom zouden we deze vorm van reclame moeten overwegen? In dit artikel duiken we in de wereld van lichtbak gevelreclame. We bespreken de voordelen, de verschillende so

Lichtbak gevelreclame trekt meteen de aandacht en zorgt ervoor dat onze zaak opvalt in de drukke straten. Het is een krachtige manier om onze merkboodschap dag en nacht zichtbaar te maken. Maar wat maakt lichtbakken zo effectief en waarom zouden we deze vorm van reclame moeten overwegen?

In dit artikel duiken we in de wereld van lichtbak gevelreclame. We bespreken de voordelen, de verschillende soorten en hoe we de perfecte lichtbak voor onze onderneming kunnen kiezen. Laten we ontdekken hoe we met deze verlichte borden onze zichtbaarheid kunnen vergroten en meer klanten kunnen aantrekken.

Wat Is Lichtbak Gevelreclame?

Definitie en Basisprincipes

Lichtbak gevelreclame is een effectieve vorm van buitenreclame waarbij verlichte borden aan de gevel van een gebouw worden bevestigd. Deze lichtbakken, vaak voorzien van LED-verlichting, maken een merk of boodschap zowel overdag als ’s nachts zichtbaar. Het gebruik van heldere, energiebesparende LED’s zorgt voor een maximale zichtbaarheid en duurzaamheid. Bedrijven zoals Ledlogo.nl bieden een breed scala aan producten en diensten op dit gebied.

Verschillende Typen Lichtbakken

Er zijn diverse typen lichtbakken die variëren in stijl, vorm en functie:

 1. Enkelzijdige lichtbakken: Deze worden aan een muur bevestigd en stralen licht in één richting. Ze zijn ideaal voor gevelreclame waarbij de boodschap aan voorbijgangers op de straatzijde moet worden getoond.
 2. Dubbelzijdige lichtbakken: Deze bakken stralen licht aan beide zijden uit en worden vaak loodrecht op de gevel geplaatst. Ze zijn ideaal voor locaties waar zichtbaarheid vanuit meerdere richtingen gewenst is.
 3. LED-lichtbakken: Dit type, aangeboden door Ledlogo.nl, gebruikt LED-technologie voor verlichting. LED’s zijn energiezuinig, hebben een lange levensduur en bieden heldere, consistente verlichting.
 4. Custom lightboxes: Op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan specifieke bedrijfsbehoeften.

Het kiezen van de juiste lichtbak gevelreclame vereist inzicht in de locatie, doel en type boodschap die u wilt communiceren. Op Ledlogo.nl kunnen we een geschikte oplossing vinden die past bij uw wensen en behoeften.

Belang van Lichtbak Gevelreclame voor Bedrijven

Zichtbaarheid Verhogen

Lichtbak gevelreclame vergroot de zichtbaarheid van onze onderneming. Vooral ’s nachts, dankzij LED-verlichting, zijn deze borden opvallend aanwezig. We trekken daarmee potentiële klanten aan die anders misschien onze locatie voorbij zouden lopen. Volgens onderzoek zijn verlichte gevelreclames effectiever in het aantrekken van voetgangers en automobilisten, wat resulteert in een hogere conversiestatistiek.

Merkidentiteit Versterken

Onze merkidentiteit wordt versterkt door consistent gebruik van kleuren en logo’s in lichtbakken. Dit geeft een professionele uitstraling en helpt bij de herkenning. Klanten associëren onze visuele elementen met onze producten en diensten, waardoor een vertrouwde merkbelevenis ontstaat. Consistentie in branding draagt bij aan klantenbinding en merkloyaliteit.

Bedrijven zoals Ledlogo.nl bieden een breed scala aan producten en diensten voor lichtbak gevelreclame. Ze leveren enkelzijdige en dubbelzijdige lichtbakken, LED-lichtbakken, en maatwerkoplossingen die aansluiten bij onze specifieke behoeften. De expertise van Ledlogo.nl zorgt ervoor dat we een passende en effectieve reclameoplossing kiezen.

Hoe Kies Je de Juiste Lichtbak Gevelreclame?

Factoren om te Overwegen

Bij het kiezen van de juiste lichtbak gevelreclame zijn er verschillende factoren die we moeten overwegen. Allereerst is het materiaal van de lichtbak essentieel. Aluminium en acryl zijn veelgebruikte en duurzame materialen. Het formaat van de lichtbak hangt af van de beschikbare ruimte en de leesbaarheid vanaf een afstand. Designaspecten zoals kleuren en logo-integratie moeten overeenkomen met onze merkidentiteit. Daarnaast is de verlichtingsoptie cruciaal; LED-verlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur, wat resulteert in lagere onderhoudskosten. We moeten ook de montageplaats en weersomstandigheden in overweging nemen, omdat externe factoren zoals wind en regen van invloed kunnen zijn op de duurzaamheid van de lichtbak.

Het Ontwerpproces

Het ontwerpproces van een lichtbak gevelreclame begint met het bepalen van de specifieke eisen en doelen van ons bedrijf. Het ontwerpen van de juiste vorm, grootte en kleur is van groot belang om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Eerst moeten we een schets maken van het ontwerp, rekening houdend met de afmetingen en de zichtbaarheid. Vervolgens kiezen we het type verlichting dat het best bij ons ontwerp past; LED-verlichting is hierbij een populaire keuze vanwege de helderheid en energie-efficiëntie.

Bij Ledlogo.nl bieden ze uitgebreide ontwerpdiensten aan waarmee we het perfecte ontwerp voor onze lichtbak gevelreclame kunnen realiseren. Hun assortiment omvat enkelzijdige en dubbelzijdige lichtbakken, alsook LED-lichtbakken en maatwerkoplossingen. Ledlogo.nl werkt nauw met ons samen tijdens het hele ontwerpproces om ervoor te zorgen dat het eindproduct aan al onze verwachtingen voldoet.

Door deze factoren en stappen te volgen, kunnen we een effectieve en duurzame lichtbak gevelreclame creëren die ons merk op een opvallende en professionele manier presenteert.

Installatie en Onderhoud

Installatieprocedures

Voor een succesvolle installatie van lichtbak gevelreclame is het belangrijk om een gedetailleerd stappenplan te volgen. Eerst bepalen we de juiste montageplaats aan de gevel, waarbij we rekening houden met zichtbaarheid en weersomstandigheden. Vervolgens zorgen we voor de juiste bevestigingsmaterialen zoals schroeven, beugels, en ankers, afhankelijk van het gevelmateriaal.

Daarna volgen we deze stappen:

 1. Meetpunten markeren: Markeer de exacte punten waar de bevestigingen geplaatst worden.
 2. Bevestigingspunten boren: Boor gaten in de gevel op de gemarkeerde punten.
 3. Bevestigingen aanbrengen: Plaats en bevestig de lichtbak stevig aan de gevel.
 4. Elektrische aansluiting: Zorg ervoor dat de verlichting correct wordt aangesloten op het stroomnet, met inachtneming van alle veiligheidsnormen.

Bij elke stap gebruiken we hoogwaardige materialen om duurzaamheid en veiligheid te garanderen. Ledlogo.nl biedt naast standaard lichtbakken ook maatwerkoplossingen, die exact volgens de specificaties van de klant worden ontworpen en geleverd.

Onderhoudstips voor Duurzaamheid

Om de levensduur van lichtbak gevelreclame te maximaliseren, zijn regelmatige onderhoudsbeurten essentieel. We raden de volgende onderhoudspraktijken aan:

 1. Regelmatige schoonmaak: Verwijder vuil, stof, en insecten van de lichtbak. Gebruik een zachte doek en mild reinigingsmiddel om krassen te vermijden.
 2. Controle van bevestigingen: Controleer geregeld of de bevestigingsmaterialen nog stevig vastzitten. Vervang eventueel versleten onderdelen.
 3. Inspectie van verlichting: Controleer de LED-verlichting op defecten of verminderde lichtopbrengst. Ledlogo.nl biedt vervangende LED-modules die gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd.
 4. Weersbestendigheid: Zorg ervoor dat de lichtbak bestand is tegen extreme weersomstandigheden door geschikte afdichtmiddelen te gebruiken.

Ledlogo.nl biedt een breed scala aan onderhoudsdiensten, waaronder reiniging, reparatie, en vervanging van onderdelen. Dit garandeert dat de lichtbak gevelreclame gedurende vele jaren in optimale staat blijft, wat bijdraagt aan de zichtbaarheid en professionele uitstraling van uw merk.

Door de installatieprocedures zorgvuldig te volgen en regelmatig onderhoud uit te voeren, verzekeren we dat onze lichtbak gevelreclame oplossingen lang meegaan en effectief blijven. Ledlogo.nl is uw partner voor zowel installatie als onderhoud, met een uitgebreid assortiment aan hoogwaardig ontworpen producten en service-opties.

Wetgeving en Vergunningen

Lokale Regelgeving

Voor het plaatsen van lichtbak gevelreclame moeten we rekening houden met de lokale regelgeving. Gemeenten hanteren verschillende regels over de afmetingen, plaatsing, helderheid en gebruik van verlichting in lichtreclames. Door vooraf contact op te nemen met de gemeentelijke afdeling voor ruimtelijke ordening, voorkomen we boetes en mogelijke verwijderingsverzoeken. We kunnen deze informatie doorgaans vinden op de officiële gemeentelijke websites of door direct contact te zoeken met het gemeentehuis.

Aanvraagproces voor Vergunningen

Het aanvragen van een vergunning voor lichtbak gevelreclame is een belangrijke stap. Gemeenten eisen vaak een gedetailleerd voorstel, inclusief technische tekeningen en specificaties van de lichtbak. Het aanvragen van een vergunning omvat meestal de volgende stappen:

 1. Verzamelen van Documenten: We moeten alle benodigde documenten zoals het ontwerp, technische specificaties en de locatie van de lichtbak voorbereiden.
 2. Indienen van de Aanvraag: Deze documenten dienen we in bij de gemeente. Dit kan meestal online via het gemeentelijke portaal.
 3. Beoordelingsperiode: De gemeente beoordeelt de aanvraag en informeert ons over eventuele wijzigingen of aanvullende eisen.
 4. Verkrijgen van de Vergunning: Bij goedkeuring ontvangen we de vergunning en kunnen we de lichtbak gevelreclame installeren.

Ledlogo.nl kan ons ondersteunen bij het aanvraagproces en het naleven van de lokale wetgeving. Ze bieden maatwerkoplossingen en onderhoudsdiensten voor lichtbakken, zodat onze lichtreclame aan alle wettelijke eisen voldoet en optimaal functioneert.

Conclusion

Lichtbak gevelreclame biedt een krachtige manier om onze merkboodschap dag en nacht zichtbaar te maken en trekt potentiële klanten aan met effectieve LED-verlichting. Door consistent gebruik van kleuren en logo’s versterken we onze merkidentiteit en professionaliteit. Het kiezen van de juiste materialen, formaten en verlichtingsopties, evenals het naleven van wetgeving en vergunningen, is cruciaal voor succes. Regelmatig onderhoud zorgt voor duurzaamheid en effectiviteit. Met de juiste aanpak kunnen we de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van onze onderneming aanzienlijk vergroten.

Scroll naar boven