LED informatie

Waarom kiezen voor deze moderne LED reclameverlichting?

Zo kunt u kiezen uit doosletters, lichtbakken of uw bedrijfslogo met ledverlichting. Belangrijk is dat de uitstraling een goede indruk achter laat bij uw huidige en nieuwe zakenrelatie’s. Ledlogo kan de uitstraling van uw gevelreclame volledig laten aansluiten op de uitstraling van uw bedrijf.

Ledlogo kan vooraf een digitaal model van uw gevelreclame ontwerpen, welke samen met u besproken en eventueel aangepast kan worden aan uw eigen wensen. Dat geeft de mogelijkheid om de uitstraling van uw gevelreclame uw boodschap duidelijk te laten overkomen op uw klanten. De reclame van Ledlogo.nl zowel overdag als ’s nachts een duidelijke boodschap.

SOCIAL MEDIA

Deze nieuwe vorm van gevelreclame biedt u:

  • 24 uur per dag opvallende en stijlvolle reclame
  • substantieel aanschafvoordeel t.o.v. reguliere lichtreclame
  • ruim 80% energiebesparing
  • een lange levensduur van gemiddeld 20 jaar
  • toepasbaarheid op elke ondergrond door geringe warmteontwikkeling
  • een milieuvriendelijk product

Aanschafvoordeel.
Een logo/merknaam uitgevoerd in LED is in aanschaf goedkoper dan reguliere lichtreclame. Samen met de besparing op de energienota maakt dit de aanschaf zeer zeker de moeite waard!

Zeker 80% energiebesparing.
Een LED-installatie werkt op zwakstroom en verbruikt slechts 20% van de elektriciteit benodigd voor reguliere gevelreclame.

Lange levensduur.
De gemiddelde levensduur van een LED-lamp is 100.000 branduren. Omgerekend betekent dat bij dag- en nacht inschakeling, een LED-installatie zeker 20 jaar meegaat.

Toepasbaarheid.
De warmte die vrijkomt bij gebruik van een LED-installatie is slechts 10%. Hierdoor zijn LED reclames op alle soorten ondergrond toepasbaar.

Milieuvriendelijk product.
De milieuvriendelijke LED-lamp verbruikt maar liefst 90% minder energie en geeft beduidend minder CO2 uitstoot dan een gewone gloeilamp.

LED Verlichting. Nu en in de toekomst.

Wat zijn LEDs

Elk jaar worden miljarden LED’s (Licht Emitterende Diode) gemaakt voor gebruik in duizenden producttoepassingen, zoals indicators en displays. Toch vormden ze tot nu toe, vanwege hun relatief geringe luminescentie (uitstraling van licht, zonder dat de temperatuur zo hoog gestegen is dat hierdoor de uitstraling zou kunnen worden veroorzaakt), geen echte bedreiging voor gloeilampen wanneer het om helderheid gaat. Daar is nu verandering in gekomen, dankzij de ontwikkeling van nieuwe generaties LED’s.

De gloeilamp, gebaseerd op de uitvinding van Edison in 1879, was tot nu toe oppermachtig als het ging om heldere verlichtingstoepassingen, vooral als er wit licht werd gebruikt. Huishoudelijke verlichting, autokoplampen en zaklantaarns – het zijn zomaar wat voorbeelden van toepassingen waarin traditionele gloeilampen de intense luminescentie geven die nodig is en waar de conventionele LED gewoonweg niet aan kon tippen. Maar nu heeft de gloeilamp concurrentie van de Luxeon en
Edison LED.

Waarom nu al de overstap maken naar LED verlichting?

LED verlichting heeft vele voordelen:
· Enorm laag energieverbruik.
· Duurzaam.
· Milieuvriendelijk.
· Betaalbaar.

De technologische voordelen die LEDs hebben ten opzichte van gloeilampen, plus het lokmiddel van een aanzienlijke omzetstijging, hebben bedrijven ertoe gebracht fors te investeren in onderzoek en ontwikkeling van heldere LEDs. Met name het bedrijf Lumileds is hierin een groot pionier. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een nieuw soort LED, de zogeheten Edison en Luxeon LED. De luminescentie van deze nieuwe generatie is dusdanig dat de LEDs de confrontatie met de traditionele heldere verlichtingsbronnen, zoals gloeilampen, halogeenlampen en fluorescentielampen, kunnen aangaan. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een uitgebreide reeks kleuren.

Voor elektronicaontwerpers hebben deze generatie nieuwe LEDs het voordeel dat ze bevrijd worden van de beperkingen van lichtbronnen met gloeilampen. In tegenstelling tot de traditionele lampen kunnen deze LED’s vrijwel onmiddellijk in- en uitgeschakeld worden (minder dan 100 ns), zelfs bij een
bedrijfstemperatuur van bijv. –40 °C. Verder hebben ze een extreem lange levensduur van zo’n 100.000 uur en zijn ze zeer energiezuinig. We kunnen zonder overdrijving stellen dat deze nieuwe generatie LED’s bezig is met een ware revolutie in nieuwe generaties autoverlichting, huishoudelijke verlichting en verlichting voor vrijetijdsdoeleinden.

Toepasbaarheid LED verlichting.

De ontwikkelingen ten aanzien van de toepasbaarheid bevinden zich gelet op het steeds breder wordende aanbod van LED producten in een stroomversnelling. Deze ontwikkelingen zijn te vergelijken met de snelheid van de ontwikkelingen binnen de mobiele telecommunicatie. Diverse leveranciers van LED verlichting zijn op zoek naar toepasbaarheid en de haalbaarheid van de gewenste producten. Door productie en ontwikkeling in China te laten plaats vinden is er een continue stroom aan nieuwe producten.

Gebouwaanlichting is zo’n veld waar snelle ontwikkelingen plaats vinden. Een standaard conventionele WallWasher verbruikt gemiddeld zo’n 500 Watt. Met een zelfde lichtopbrengst worden nu WallWasher geproduceerd die tegen een stroomverbruik van 50 Watt de zelfde lichtopbrengst genereren. Met een levenscyclus van 30.000 branduren praat men over een duurzame ontwikkeling die een aanzienlijke besparing met zich mee brengt.

Diverse gemeente’s binnen Nederland zijn reeds gestart met voorlichtingscampagnes om de eindgebruikers meer op de hoogte te brengen van duurzame energiebesparende maatregelen. De gemeente Helmond heeft recent het Energie Balie Project gevoerd om de bevolking te informeren. Gedurende een periode van 6 weken kon de bevolking informatie verkrijgen bij een speciaal ingerichte balie in het gemeentehuis. Tijdens deze periode waren de opkomstcijfers bijzonder laag wat weer aangeeft hoe weinig interesse er bestaat onder de bevolking om duurzame energie besparende maatregelen door te voeren. In deze periode werd middels de locale huis aan huis krant een ruim artikel gewijd aan LED verlichting.

(bron energieportal.nl)

Scroll naar boven

Offerteaanvraag